dijous, 20 de febrer del 2014

La importància de les llengües

Una de les coses que més m'ha agradat des de xiquet ha sigut el món de les llengües. I encara m'agrada. ¿Què podem fer amb les llengües que coneixem?

Per exemple, i en este punt em centraré ací, llegir notícies que són diferents d'allò que podríem dir espais de llibertat. Així, si passem a interessar-nos per un tema i tenim coneixement, més o menys extens d'un idioma, podem tindre punts de vista més d'acord amb allò que en l'espai on vivim no hi han i que, a més, considerem positius, favorables a la formació i independència de criteri, a portar nosaltres la nostra vida.

Internet és un canal actual i molt interessant, com també el coneixement de punts diferents i de zones geogràfiques on hi ha allò que podríem qualificar com un entorn favorable a la creativitat i al pensament lliure. I, això, com ha ocorregut hui amb una notícia sobre economia i amb el mateix titular però en dos mitjans d'informació gratuïts de la Costa Blanca i d'espais geogràfics mediterranis, m'ha portat a trobar més motius per a conéixer l'anglés com u dels mitjans més interessants que hi ha a hores d'ara per a aprendre coses que no solen aparéixer en molts canals espanyols.

I és que, com més d'u sap, hi ha una relació ben directa entre democràcia i creativitat. Per tant, allò que ens fa possible tirar avant és resultat de l'esperit democràtic, de l'obertura i de la confiança mútua, la qual és lliure i vivencial, no està subjecta a cap acord.

Per això crec en estes notícies que apareixen com acabaré este escrit: "Bones notícies per a l'economia espanyola". Però en anglés... i en dos periòdics, com també en webs escrites en anglés.

En síntesi, crec que, per estos motius i més, val la pena potenciar el coneixement escolar d'una llengua estrangera (o més) i el domini de les llengües oficials en la zona on es viu. Així hi haurà més equilibri entre nosaltres i els altres i gent més lliure, autònoma i capaç de gestionar millor el seu dia a dia i preparada per a viure en comunitat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada